| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links

Foto

Asbjørn Kruuse sammen med formanden for Sigma Swim Allerød, Louise Krag Andersen. Foto: Sigma Swim Allerød
Asbjørn Kruuse sammen med formanden for Sigma Swim Allerød, Louise Krag Andersen. Foto: Sigma Swim Allerød
 

Trænertalent hædret for sin indsats i parasvømning

Opdateret d. 28-11-2018

Årets Træner i DGI Nordsjælland er Sigma Swim Allerøds Asbjørn Kruuse, der til daglig træner klubbens svømmere med handicap og samtidig udgør den ene halvdel af trænerduoen med ansvaret for Parasport Danmarks talenthold for svømmere med udviklingshandicap.

 

Prisen som Årets Træner i det nordsjællandske foreningsliv blev tildelt Asbjørn Kruuse i forbindelse med årsmødet i DGI Nordsjælland tirsdag den 27. november. Hæderen kom som en stor overraskelse for den unge svømmetræner, der mødte op til arrangementet helt uden at være klar over, at han var indstillet til en pris.

 

- Det er ret vildt. Jeg havde fået at vide, at jeg skulle til en konference, men vidste ikke, at der ville være en prisuddeling, så jeg blev meget overrasket. Men det er en rigtig god følelse, og det er både rart og motiverende med sådan en stor thumbs-up, siger Asbjørn Kruuse.

 

Det var Sigma Swim Allerød, der havde indstillet klubbens 19-årige trænertalent til prisen på baggrund af hans indsats for at løfte parasvømningen både for bredden og konkurrencesvømmerne. Begge dele er i høj grad lykkedes, og ingen er gladere for det end Asbjørn Kruuse selv.

 

- Det giver mig sindssygt meget at arbejde med den gruppe svømmere. Jeg nyder virkelig at være med til at gøre en forskel og se dem udvikle sig, siger han.

 

I marts 2019 står Asbjørn Kruuse over for sin hidtil største opgave som træner, når han skal være med til at sikre dansk succes svømmesucces ved Special Olympics World Games i Abu Dhabi. Det er en oplevelse, han ser frem til.

 

- Det glæder jeg mig rigtig meget til. Vi skal sørge for, at svømmerne får en sjov og spændende tur, men samtidig skal vi have fokus på konkurrencerne, så vi kan få noget metal med hjem til Danmark, lyder det fra Asbjørn Kruuse, der siden efteråret 2017 har været en del af trænerteamet på Parasport Danmarks talenthold for svømmere med udviklingshandicap (U-holdet).

 

Hæderen vækker derfor også ekstra glæde i Parasport Danmarks Idrætsudvalg for svømning.

 

- Vi er super glade på Asbjørns vegne og meget tilfredse med, at vores dygtige træner på den måde opnår anerkendelse for sin helt særlige indsats. Vi er helt afhængige af dygtige og dedikerede frivillige kræfter i arbejdet med U-holdet, som er centralt for talentarbejdet inden for konkurrencesvømning for svømmere med et udviklingshandicap, siger formand Cathrine Rosted.

 

Med titlen som Årets Træner følger 5.000 kr., der skal gå til en holdaktivitet i Sigma Swim Allerød.


Seneste Nyheder

Hillerød Bueskyttelaug har budt velkommen til otte nye bueskytter med diagnoser
Hvem skal have Ildsjæleprisen 2019?
Organisationer går sammen om at udvikle Videnscenter om handicap
Mere idræt på vej til borgere med handicap i Fredericia
Uforglemmelig oplevelse for danske atleter ved Special Olympics World Games
 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

Superfodbold 2019

Følg os på facebook