| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links

Foto

 

Ny bog rådgiver om badminton for børn med udviklingshandicap

Opdateret d. 30-10-2018

En guidebog til forældre i badminton beskriver blandt andet, hvordan træningen i en almindelig klub kan tilpasses børn og unge med forskellige udfordringer.

 

I bogen 'Vi går til badminton' deler forfatter Ulla Abildtrup ud af sine erfaringer med at være forælder til badmintonbørn og frivillig holdleder, og hun taler med pædagog og træner Kenneth Armose om, hvorfor sporten er velegnet til børn med udfordringer.

 

- Jeg blev hurtigt opmærksom på, at flere af børnene i klubben og til turneringer rundt om i landet havde forskellige udfordringer som Tourette og angst. De fleste konkurrerede på lige vilkår med andre børn, men der er også nogle, som har brug for støtte for at kunne indgå i en almindelig badmintontræning, og børn der har brug for en særlig træning, siger Ulla Abildtrup.

 

Kenneth Armose er uddannet pædagog og har arbejdet på flere specialskoler for børn med blandt andet udviklingshandicap som Downs Syndrom, ADHD og autisme. Han har i fem år tilbudt sine elever badminton i skoletiden i samarbejde med Viborg Badmintonklub.

 

- Han giver (i bogen, red.) også helt enkle tip til, hvordan man kan gøre badminton velegnet til børn med fx mindre vækst. Han fortæller desuden, hvordan badminton har nogle fordele fremfor fx fodbold, fordi sporten både kan dyrkes individuelt og som holdsport. Og hvordan badminton kan give succesoplevelser selv på begynderniveau, hvor man fx kan bruge en ballon fremfor en fjerbold og konkurrere om, hvem der kan få den til at sige det højeste 'bang', forklarer Ulla Abildtrup.

 

'Vi går til badminton' kan læses af alle forældre, uanset om deres barn har forskellige udfordringer eller ej. Der er blandt andet kapitler om, hvordan man melder sit barn til en turnering, der er interview med en idrætslæge om at forebygge skader og afsnit om kost, badmintonferier mv.

 

Bogen udkom i august i år.


Seneste Nyheder

Hillerød Bueskyttelaug har budt velkommen til otte nye bueskytter med diagnoser
Hvem skal have Ildsjæleprisen 2019?
Organisationer går sammen om at udvikle Videnscenter om handicap
Mere idræt på vej til borgere med handicap i Fredericia
Uforglemmelig oplevelse for danske atleter ved Special Olympics World Games
 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

Superfodbold 2019

Følg os på facebook