| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links

Foto

Lokale gymnaster var med til at skabe en festlig stemning til afslutningen af Special Olympics Idrætsfestival i Helsingør. Foto: Lars Møller
Lokale gymnaster var med til at skabe en festlig stemning til afslutningen af Special Olympics Idrætsfestival i Helsingør. Foto: Lars Møller
 

Special Olympics-atleter hyldet i Helsingør

Opdateret d. 27-05-2018

Søndag blev der sat festligt punktum på tre dages sportsfest i Helsingør. 1.000 idrætsudøvere med udviklingshandicap blev fejret med dans og musik på Kulturhavnen, og alle rejser hjem med medaljer eller præmiebånd i tasken. Frederikshavn overtager værtskabet i 2020.

 

Afslutningsceremonien bød på masser af krammere, high fives og bling-bling, da de rekordmange festivaldeltagere var samlet for sidste gang i Helsingør oven på formiddagens finaler og præmieoverrækkelser. 93 klubber og institutioner fra Danmark og Nordeuropa har givet hinanden en mindeværdig idrætsfestival, der har budt på masser af store sportsøjeblikke og festligheder.

 

- Det har været en fantastisk weekend. Der er blevet kæmpet, og der har været masser af spænding rundt omkring på banerne. Og så har I spredt en masse godt humør over hele kommunen. Vi har været så glade for at have jer, og I har til fulde vist, at der potentiale for mange flere af denne her slags arrangementer i fremtiden, sagde Helsingør-borgmester Benedikte Kiær, inden Special Olympics-ilden blev slukket.

 

Over de tre dage i Helsingør er der sat nye standarder for Special Olympics Idrætsfestival, og værtskommunens ambitioner og mod har vakt begejstring i Parasport Danmark.

 

- Helsingør har haft et ønske om at involvere hele lokalområdet i idrætsfestivalen, og vi har oplevet rigtig stor interesse for Special Olympics både omkring de åbne ceremonier på Kulturhavnen og selve idrætterne, der har været spredt ud over hele kommunen. Der er blevet taget flot imod de mange atleter, som også har betalt tilbage med masser af imponerende sportspræstationer og et fantastisk humør, siger Anette Svejstrup, der er breddekonsulent i Parasport Danmark.

 

Danmarks største sportsbegivenhed for atleter med udviklingshandicap har sat varige spor i Helsingør. Igennem de to år, der er gået med at forberede den syvende udgave af Parasport Danmarks festival, er de lokale idrætstilbud til målgruppen blevet flere og bedre, og idrætsudøverne i Klub Liv og Motion har spillet en nøglerolle i weekendens festligheder.

 

- Inklusion og inddragelse har været et fokusområde i vores forberedende arbejde, og det har sat tydelige spor. Atleterne har fået udvidet deres netværk, og der er sat godt ind på kompetencekontoen. De har en stor andel i, at det er blevet en forrygende weekend, og sportsligt har de også leveret varen på deres hjemmebane, siger Louise Manstrup, der er formand for Klub Liv og Motion.

 

Special Olympics Idrætsfestival vender tilbage i 2020, og det bliver med Frederikshavn som værtskommune. Inden da skal 89 danske atleter med udviklingshandicap dog en tur til Abu Dhabi i marts 2019 for at deltage i Special Olympics World Summer Games - verdens næststørste sportsbegivenhed efter OL.

 

Fakta

  • Det var den syvende og største udgave af Special Olympics Idrætsfestival med 1.000 atleter samt 300 trænere og hjælpere.
  • Der blev afviklet stævner i 12 idrætter, og der var medaljer eller præmiebånd til samtlige deltagere.
  • 68 atleter fra Helsingør var med i 11 af 12 idrætter.
  • Idrætsfestivalen er et breddeidrætsarrangement for alle personer over 16 år med generelle indlæringsproblemer og/eller udviklingshandicap, uanset sportsligt niveau.
  • Parasport Danmark, Helsingør Kommune og Klub Liv og Motion var værter for Special Olympics Idrætsfestival 2018.
  • Frederikshavn Kommune bliver i 2020 den ottende værtskommune for festivalen.Seneste Nyheder

Hillerød Bueskyttelaug har budt velkommen til otte nye bueskytter med diagnoser
Hvem skal have Ildsjæleprisen 2019?
Organisationer går sammen om at udvikle Videnscenter om handicap
Mere idræt på vej til borgere med handicap i Fredericia
Uforglemmelig oplevelse for danske atleter ved Special Olympics World Games
 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

Superfodbold 2019

Følg os på facebook