| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links

Foto

Special Olympics-ilden
Special Olympics-ilden
 

Festlig start på Special Olympics Idrætsfestival

Opdateret d. 25-05-2018

1.000 idrætsudøvere med udviklingshandicap var samlet på Kulturhavnen i Helsingør til åbningen af Special Olympics Idrætsfestival 2018.

 

Special Olympics-fanen vajer foran Kronborg, og "Håbets flamme" brænder på Kulturhavnen. Fredag aften lød startskuddet til tre dage med sport og fest, og idrætsudøvere fra 93 danske og nordiske klubber og institutioner har indtaget Helsingør.

 

Åbningsceremonien ved Special Olympics Idrætsfestival 2018 bød på helt traditionelle indslag som atleternes indmarch, flaghejsning og taler, men det var den musikalske underholdning, der for alvor fyrede op under publikum. Særligt eleverne fra Helsingør Ungdomsskole var med til at skabe en fest, inden premieren på den spritnye stævnesang 'SO Special' var en forrygende finale på festivalens første dag.

 

Deltagerrekord

Parasport Danmarks formand John Petersson og Helsingør-borgmester Benedikte Kiær var blandt talerne ved idrætsfestivalens åbning, og begge hæftede sig ved, at Danmarks største sportsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap i år er større end nogensinde.

 

- Helsingør Kommune har været en ambitiøs og modig samarbejdspartner, der på alle tænkelige måder har tænkt stort og sat sig for at afvikle den største og flotteste idrætsfestival til dato. Det kommer I til at kunne mærke de næste dage, sagde John Petersson til de mange feststemte tilskuere.

 

De 1.000 atleter tager lørdag morgen hul på sportsaktiviteterne, hvor der skal kæmpes om medaljer i 12 idrætter. Sideløbende tilbydes alle et gratis sundhedstjek på idrætsfestivalens "Healthy Athletes"-stande i Snekkersten Idrætscenter og Helsingør Hallen, og her kan deltagerne få teste synet, få tjekket tænderne og målt fysikken.

 

Special Olympics Idrætsfestival afsluttes søndag eftermiddag.

 

Fakta
Der er 12 Special Olympics-discipliner: Badminton, Fodbold, Håndbold, Svømning, Ridning, Bowling, Golf, Gymnastik, Atletik, Floorball, Boccia og Hockey. Helsingørs 68 atleter stiller op i 11 ud af 12 discipliner.

 

Lørdag og søndag afvikles alle idrætterne på Helsingør kommunes idrætsanlæg - Helsingør hallen, Svømmehallen, Atletikstadion, SIF, Helsingør Golf, Espergærdehallen, Stenbjerggråd i Espergærde. Bowling afvikles dog i Hillerød.

 

Idrætsfestivalen er et breddeidrætsarrangement for alle personer over 16 år med generelle indlæringsproblemer og/eller udviklingshandicap, uanset sportsligt niveau.

 

Parasport Danmark arrangerer festivalen i samarbejde med Helsingør Kommune og Klub Liv & Motion, der er en del af SocialPædagogisk UdviklingsCenter (SPUC) i Helsingør.

 

Special Olympics-idrætten i Danmark er sponseret af Det Faglige hus.

 

Program

Lørdag d. 26. maj

kl. 09.00 - 17.00 Idrætsaktiviteter

kl. 10.00 - 17.00 Healthy Athletes er åben i Snekkersten Hallen og Helsingør Hallerne

kl. 11.30 - 13.00 Frokostpause i idrætterne

kl. 18.30 Dørene åbnes til festaften i Kulturværftet Hal 14

kl. 19.00 - 23.00 Middag og festaften med levende musik

 

Søndag d. 27. maj

kl. 09.00 - 12.00 Idrætsaktiviteter

kl. 09.00 - 12.00 Healthy Athletes er åben i Snekkersten Hallen og Helsingør Hallerne

kl. 11.30 - 13.00 Frokost i Kulturværftet Hal 14

kl. 13.00 - 14.00 Afslutningsceremoni

 

Se mere og følg med

Special Olympics Danmark på Facebook

Sportsprogrammer

TV-Glad på Facebook


Seneste Nyheder

Hillerød Bueskyttelaug har budt velkommen til otte nye bueskytter med diagnoser
Hvem skal have Ildsjæleprisen 2019?
Organisationer går sammen om at udvikle Videnscenter om handicap
Mere idræt på vej til borgere med handicap i Fredericia
Uforglemmelig oplevelse for danske atleter ved Special Olympics World Games
 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

Superfodbold 2019

Følg os på facebook