| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links

Foto

Aleter fra Klub Liv og Motion er klar til at modtage Special Olympics-ilden på Helsingør Station.
Aleter fra Klub Liv og Motion er klar til at modtage Special Olympics-ilden på Helsingør Station.
 

Special Olympics-ilden kom til Helsingør

Opdateret d. 03-05-2018

Special Olympics-ilden ankom onsdag den 2. maj til Helsingør fra Holstebro, der var vært for den seneste festival i 2016. Den blev modtaget med flag og klapsalver og fulgt til borgmesterkontoret, hvor den skal brænde frem til åbningsceremonien på den syvende Special Olympics Idrætsfestival den 25. maj.

 

Der var trængsel på perronen, da Kystbanetoget trillede ind på spor 3 på Helsingør Station onsdag eftermiddag. Forventningsfulde atleter fra den lokale Klub Liv og Motion, pressen og andre nysgerrige Helsingør-borgere stod klar med flag og råbte et trefoldigt leve, da flammen kom til syne – transporteret i en lanterne.

– Velkommen til Helsingør! Vi er så glade for at se, at ilden har klaret turen, lød det fra Louise Manstrup, forstander for Center for Særlig Social Indsats i Helsingør Kommune, inden turen gik op mod rådhuset.

 

Nedtællingen er i gang
De mange fremmødte fulgte flammen fra stationen og hen til byens gamle rådhus, hvor borgmester Benedikte Kiær tog imod i den smukke byrådssal.

– Det her er en dag, vi virkelig har ventet på. Nu kom dagen endelig, hvor vi har taget imod Special Olympics-ilden, og vi for alvor kan se frem til det, det hele handler om – idrætsfestivalen, som starter om tre uger, sagde hun og understregede, at byen er meget stolte over at skulle være vært for så stor en idrætsbegivenhed.

 

Ilden blev herefter overført til et kalenderlys, der står på borgmesterkontoret og tæller ned til åbningsceremonien på Kulturpladsen den 25. maj, hvor festivalen bliver skudt i gang med indmarch, musik og taler.

Tænkt over detaljerne
Pernille Hansen fra Klub Liv og Motion, der selv stiller op i badminton på festivalen, var med til at bringe ilden det sidste stykke. Hun har også deltaget i planlægningen af festivalen og kunne afsløre, at intet er overladt til tilfældighederne.
– Vi har lagt vægt på, at det her skal være for alle aldersgrupper – både unge og gamle. Der skal også være musik for alle til festen, og maden skal kunne spises af alle – vi har for eksempel tænkt i, at der er tyggevenligt mad for dem, der har brug for det, fortæller hun.

Selv glæder hun, til det går løs.
– Jeg glæder mig til festen og til at komme ud at dyrke en masse sport og møde andre mennesker, man ikke kender.

Og den sportslige ambition er klar:
– Jeg håber på at gøre det bedre end i Holstebro, hvor jeg fik en sølvmedalje i mix. Jeg håber, vi kan komme op og få en guldmedalje denne gang.

 

 
Seneste Nyheder

Hillerød Bueskyttelaug har budt velkommen til otte nye bueskytter med diagnoser
Hvem skal have Ildsjæleprisen 2019?
Organisationer går sammen om at udvikle Videnscenter om handicap
Mere idræt på vej til borgere med handicap i Fredericia
Uforglemmelig oplevelse for danske atleter ved Special Olympics World Games
 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

Superfodbold 2019

Følg os på facebook