| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links

Foto

 

Unified-partnere søges til Special Olympics-landsholdet i fodbold

Opdateret d. 30-04-2018

Vil du vinde olympisk fodboldguld til Danmark og samtidig være med til at nedbryde fordomme om mennesker med udviklingshandicap? Så er chancen der nu.

 

Parasport Danmark søger otte partnerspillere til herrefodboldholdet, der i marts 2019 er en del af den danske trup til Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi – verdens største sportsbegivenhed næste år.

 

Et Unified-hold består af otte spillere med et udviklingshandicap og otte spillere uden handicap (partnere), der spiller fodbold på serie-niveau. Parasport Danmark mangler at udtage de otte partnere, der skal være årgang 1997-2000. Der lægges i udtagelsen vægt på, at partnerspillerne er ansvarlige og gode holdspillere.

 

Det danske hold skal udtages i maj 2018, og interesserede fodboldspillere skal hurtigst muligt – og senest den 7. maj – kontakte landstræner Allan Nielsen på optimisten@outlook.com

 

Mød Morten Lind, der har et udviklingshandicap, og partner Peter Bjarkam forud for deres deltagelse i Special Olympics World Summer Games i 2015:

 

 

Om Special Olympics World Summer Games 2019

Special Olympics World Summer Games er en international sportsbegivenhed for atleter med udviklingshandicap. World Games afholdes hvert 4. år, senest i 2015 i Los Angeles, USA.

 

I marts 2019 er Abu Dhabi, der er hovedstad i de Forenede Arabiske Emirater, vært, og der forventes deltagelse af 7.000 idrætsudøvere og 2.600 trænere fra 170 lande. Det gør SOWSG til verdens suverænt største sportsbegivenhed næste år.

 

Der er i alt 24 idrætter på programmet ved World Games, og konkurrencerne afvikles fra den 14. til 21. marts. Delegationerne ankommer dog allerede den 8. marts, hvor der er indkvartering i en 'host town', der giver deltagerne mulighed for at snuse til den lokale kultur og tilvænne sig forholdene.

 

Læs mere på www.abudhabi2019.org

 

Om Unified Sport

Unified Sport er et Special Olympics-koncept, hvor idrætsudøvere med og uden udviklingshandicap spiller på samme hold. Tanken er, at de ved at træne og spille sammen knytter livsbekræftende relationer og opnår en gensidig forståelse, der er med til at nedbryde fordomme om mennesker med udviklingshandicap.

 

Unified dyrkes i et voksende antal Special Olympics-idrætter, og holdene består af jævnaldrende spillere på omtrent samme sportslige niveau.


Seneste Nyheder

DM i rekruttering
Nyt fodboldsamarbejde skal sikre flere tilbud til personer med handicap
Special Olympics-fællestræner blev Årets Energibundt
Læs John Peterssons julehilsen til medlemmer og frivillige i parasporten
Trænertalent hædret for sin indsats i parasvømning
 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

Følg os på facebook