| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links

Foto

 

Herrehåndboldspillere søges til verdens største sportsbegivenhed i 2019

Opdateret d. 18-04-2018

Parasport Danmark søger seks herrehåndboldspillere til det Unified-landshold, der skal repræsentere Danmark ved Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi i marts 2019.

 

Unified-holdet består af seks spillere med udviklingshandicap og seks spillere uden handicap, kaldet partnere. Det er de seks partnere, der mangler at blive sat navn på.

 

Mænd i alderen 23 til 42 år, der spiller håndbold på serie-niveau i Danmark, har mulighed for at blive en del af holdet ved at kontakte landstræner Ivan Kristensen senest 30. april på ivanpedelhee@gmail.com

 

Special Olympics World Summer Games afvikles fra 8. til 22. marts næste år i Abu Dhabi, og Danmark deltager med 89 atleter og 26 trænere og ledere fordelt på ti sportsgrene. I seks af idrætterne deltager Danmark med Unified-hold eller -par.

 

 

Om Special Olympics World Summer Games 2019

Special Olympics World Summer Games er en international sportsbegivenhed for atleter med udviklingshandicap. World Games afholdes hvert 4. år, senest i 2015 i Los Angeles, USA.

 

I marts 2019 er Abu Dhabi, der er hovedstad i de Forenede Arabiske Emirater, vært, og der forventes deltagelse af 7.000 idrætsudøvere og 2.600 trænere fra 170 lande. Det gør SOWSG til verdens suverænt største sportsbegivenhed næste år.

 

Der er i alt 24 idrætter på programmet ved World Games, og konkurrencerne afvikles fra den 14. til 21. marts. Delegationerne ankommer dog allerede den 8. marts, hvor der er indkvartering i en 'host town', der giver deltagerne mulighed for at snuse til den lokale kultur og tilvænne sig forholdene.

 

Læs mere på www.abudhabi2019.org

 

Om Unified Sport

Unified Sport er et Special Olympics-koncept, hvor idrætsudøvere med og uden udviklingshandicap spiller på samme hold. Tanken er, at de ved at træne og spille sammen knytter livsbekræftende relationer og opnår en gensidig forståelse, der er med til at nedbryde fordomme om mennesker med udviklingshandicap.

 

Unified dyrkes i et voksende antal Special Olympics-idrætter, og holdene består af jævnaldrende spillere på omtrent samme sportslige niveau.


Seneste Nyheder

DM i rekruttering
Nyt fodboldsamarbejde skal sikre flere tilbud til personer med handicap
Special Olympics-fællestræner blev Årets Energibundt
Læs John Peterssons julehilsen til medlemmer og frivillige i parasporten
Trænertalent hædret for sin indsats i parasvømning
 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

Følg os på facebook