| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links

Foto

Niels Korfitz Mortensen. Foto: Lars Møller
Niels Korfitz Mortensen. Foto: Lars Møller
 

22 danske svømmere til de nordiske mesterskaber

Opdateret d. 23-11-2017

Parasport Danmarks landshold, talenthold og udviklingshold er med, når der 25. og 26. november svømmes om medaljer ved de åbne nordiske mesterskaber i Reykjavik.

 

Med afbuddet til VM i Mexico City er de nordiske mesterskaber i stedet blevet sæsonens sidste store mål for det danske landshold. VM blev på baggrund af september måneds naturkatastrofer i Mexico midlertidig aflyst og senere udsat få dage inden konkurrencestart, og det fik Parasport Danmark til at satse anderledes og svømmerne til at indstille sigtekornet på Island.

 

- Selvfølgelig er det ikke VM, vi deltager i, men motivationen er i top, og jeg glæder til at komme ud og svømme nogle hurtige tider. Jeg har en forventning om at blive nordisk mester, siger Niels Korfitz.

 

Han er en del af den seks mand store landsholdstrup, der også tæller Amalie Vinther, Laura Martens Christensen, Mie Trothe, Camilla Aagaard og Jonas Larsen.

 

Ifølge landstræner Bjarne Kragh er formen god blandt svømmerne, der har skulle hold motivationen og træningsintensiteten længere end normalt.

 

- Svømmerne er ved godt mod, og træningen har fungeret godt, selvom sæsonen er blevet noget længere end planlagt. Meldingen fra klubberne er, at de har god fart i kroppen, så det lover godt for både medaljer og personlige rekorder. Nu skal de ud og vise noget rigtig god svømning, så de kan opnå en god ranglisteplacering til starten på næste sæson, der tæller en vigtig EM-kvalifikation allerede i marts, siger Bjarne Kragh.

 

U-holdet tror på mange medaljer

Danmark er også repræsenteret ved de nordiske mesterskaber af ni svømmere med udviklingshandicap, der konkurrerer i klasserne S14 og S16. Sidstnævnte er for svømmere med Downs Syndrom, der for første gang har deres egen klasse.

 

- Ud fra startlisten ser det lovende ud med hensyn til medaljer fra U-holdet. Særligt i S14 bliver der mange spændende løb, da både Island, Finland og Sverige stiller op med meget stærke svømmere, men med gode præstationer bliver der medaljer til Danmark i flere løb. I S16 er der færre deltagere, og det øger selvfølgelig chancerne for medaljer, men det bliver bestemt også interessant, siger Tine Aagaard, der er udviklingstræner i svømning for Parasport Danmark.

 

Endelig deltager også syv svømmere fra det danske talenthold under Unge Atleter i Front-projektet, og her er debut til 13-årige Mille Dige From, 14-årige Celia El Maghili Fisker og Camilla Bite Witt ligeledes på 14. Ligesom de øvrige atleter i talenttruppen er de med for at lære og jagte personlige rekorder.

 

Læs mere

Konkurrenceprogrammet til NM

Billeder og video fra NM

Danmarks eliteatleter på Facebook

De danske svømmere til NM

Live resultater fra NM


Seneste Nyheder

Trænertalent hædret for sin indsats i parasvømning
Go’ energi i ”Floorball på Heden”
Para-projekter med i opløbet om Danskernes Idrætspris
Golftruppen til World Games pudsede formen af
Vellykket Special Olympics-turnering ved Danisa Denmark Open
 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

Følg os på facebook