| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links

Foto

Christian Strøm og Tom Petersen spillede slagspil om DM-trofæet i Special Olympics-rækken. Foto: Jesper Hviid
Christian Strøm og Tom Petersen spillede slagspil om DM-trofæet i Special Olympics-rækken. Foto: Jesper Hviid
 

Danske mestre i paragolf kåret på Fyn

Opdateret d. 19-09-2017

DM i paragolf blev i weekenden afviklet på H.C. Andersen GK's baner i strålende sol. Der blev spillet om fire titler: Slagspil for fysisk handicappede herrer og damer, stableford for herrer i B-rækken samt slagspil om DM-trofæet i Special Olympics-rækken.

 

Herre A-rækken blev traditionen tro en magtdemonstration af Gyttegaard-spilleren Stefan Mørkholt, som sluttede i +2 brutto, hvilket var 12 slag bedre end Jon Johanneson fra Hillerød og 14 slag bedre end det unge talent Rasmus Løt fra Kalø Vig.

 

I herrernes stableford-opgør havde Morten Hemmingsen fra Marielyst GK vist gode takter på førstedagen med 37 point, men han kunne desværre ikke holde stilen på finalerunden og blev hentet af Helsingør GC's "grand old man" Louis Stendahl, som med afsluttende 34 point nappede pokal og guldmedalje.

 

I dame-rækken var der kun to deltagende spillere: Den suveræne favorit Mette Wegge Lynggaard fra Trelleborg GK og Stinna Rode-Jepsen fra Møns GK. Her levede Mette op til favoritværdigheden og vandt sikkert efter to stabile runder i 79.

 

- De manglende damer er rigtig ærgerligt og et problem - ikke kun i Danmark - men i hele det internationale paragolf miljø. Der burde være damespillere med diverse funktionsnedsættelser rundt omkring i de danske klubber, og derfor kan vi kun opfordre damerne til at komme ud af busken og gribe golfkøllerne snarest mulig, siger Jesper Hviid, der er udviklingskonsulent i paragolf.

 

Slagspilsmatchen i Special Olympics-rækken mellem de to klubkammerater fra Helsingør - Christian Strøm og Tom Petersen - blev weekendens mest spændende. Inden 16. hul førte Christian med et enkelt slag. De laver så begge en eagle på 16., og da Tom slutter med en birdie på 18., kan dommer Lars Storr sende de to ud på omspil på det tilskuervenlige 18. hul, som er et par 3 hul. Tom slår endnu engang bolden op få meter fra flaget og får stor applaus. Christian derimod ligger lige uden for greenen, men formår at chippe den tæt på hullet, hvorefter Toms birdieput slikker hulkanten og triller 1,5 m forbi hullet. Desværre misser Tom også returputtet, hvorefter Christian holer og napper sejren efter en virkelig flot afslutning.

  

 

Årets golfspiller kåret for første gang

DGU og Parasport Danmark har indstiftet en særlig anerkendelse, Årets Paragolf-spiller, som blev uddelt for første gang i forbindelse med DM 2017. Alle registrerede spillere har haft mulighed for at nominere en spiller, som har udmærket sig på særlig vis. På baggrund af nomineringerne har Parasport Danmarks golfudvalg besluttet, at prisen i år skulle tildeles Niels Bloch Hansen fra Nordborg GK.

 

Niels fik for mindre end et år siden diagnosen ondartet knoglekræft i overarmen. For at redde hans liv, fik han amputeret armen helt oppe i skulderleddet, og efter få uger genoptog han på helt nye betingelser golftræningen og har i dag spillet sig ned i et hcp. på omkring 20. Niels var en af de bærende spillere på Danmarks stableford-hold, som vandt Nations Cup i Portugal.

 

Med æren fulgte et diplom og et lækkert regnsæt fra DGU's tøjsponsor Abacus.


Seneste Nyheder

Parasport Danmark og Sport24 åbner webshop
50 spillere kæmpede om DM-titler i paragolf
Plads til fodboldspillere med handicap
Medicinsk Udvalg hædret med IFORM-prisen
Parasportens Dag: Nedtællingen er i gang
 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

SOIF2018 - Genveje PSDK

Følg os på facebook