| Print side |

Forside | Introduktion | Politik | Aktiviteter | Idrætter | Stævner | Kalender | Kontakt | Links
 

Special Olympics

Parasport Danmark repræsenterer idrætsorganisationen Special Olympics International i Danmark. Special Olympics er en særlig stævneform der henvender sig til personer med udviklingshandicap. Idrætten er stort set den samme som vi kender fra almenidrætten – der er således ikke særlige regler for for eksempel fodbold, ligesom der heller ikke er særlige Special Olympics klubber.

FormålSpecial Olympics Winter World Games i Nagano

Special Olympics har som hovedopgave at tilbyde idræt af høj kvalitet til personer med udviklingshandicap. Ud over det idrætslige aspekt ser Special Olympics det som deres opgave at anvende de gode idrætsoplevelser til at gøre udøverne mere selvstændige og give dem mere selvværd. Special Olympics organisationen benytter desuden idrætten til at forbedre livsvilkårene for mennesker med udviklingshandicap og styrke deres anseelse som borgere i samfundet.

Historie

Special Olympics organisationen blev stiftet af Kennedy-famillien i 1968, og har i dag godt tre millioner udøvere verden over. Foreløbig er 175 nationer tilknyttet Special Olympics. Danmark har været med siden 1985 og har efter 2001 for alvor indlemmet ideerne fra Special Olympics konceptet i idrætten for personer med udviklingshandicap.

 

Parasport Danmark’s mål for gruppen af udøvere med Special Olympics Golfudviklingshandicap

er at tilbyde muligheder for at udvikle idrætsfærdigheder og fysisk/mentalt velbefindende samt give udøverne en masse sjove oplevelser sammen med andre.

Politisk forankring

Det daglige arbejde med Special Olympics er forankret i Parasport Danmark’s Breddeudvalg. Parasport Danmark’s bestyrelse har ansvaret for den internationale kontakt med Special Olympics International.

Idrætter og aktiviteter

Special Olympics udbyder følgende sommer- og vinteridrætter:

 

Sommeridrætter  
Atletik, badminton, basketball, boccia, bordtennis, bowling, cricket, cykling, ridning, floorball/hockey, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, powerlifting, rulleskøjteløb, sejlads, softball, svømning, tennis, volleyball

 

Vinteridrætter

Alpint skiløb, langrend, kunstskøjteløb, hurtigløb på skøjter, snowboard, gang med snesko


Ikke alle ovenstående idrætter udbydes i Dansk Handicap Idræts-Special Olympics Nordic Games (SONG) i Aalborg, 4.-6. juni 2004Forbund. Hvis du vil vide mere om hvilke idrætter der pt. udbydes så ring til et af kontaktnumrene under ”Kontakt”.


Regler for de enkelte idrætter kan findes under de enkelte idrætters menupunkter.

Hvem kan deltage?

For at være kvalificeret til at deltage i Special Olympic skal man være mindst 8 år gammel og være udviklingshandicappet/have generelle indlæringsproblemer. Der ligger ikke IQ-målinger o.l. til grund for denne definition, men man skal i hverdagen (skole, arbejde, familie liv, boligsituation) være afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.


For at komme i betragtning til større internationale Special Olympics stævner, lægges der vægt på at deltagerne er velforberedte og at man i 12 måneder forud for stævnet har trænet mindst 1 gang pr. uge i sin klub, på skolen eller på det beskyttede værksted.

Yderligere information

Aktuelle Special Olympics nyheder kan findes på denne hjemmesides forside. 
Ældre nyheder, artikler fra Parasport Danmark’s udgivelser, samt foto, kan findes ved at søge i hjemmesidens Arkiv.


Parasport Danmark har udgivet pjecen ”Special Olympics - Idræt for udviklingshæmmede”. Pjecen kan bestilles under menupunktet Udgivelser. 


Du kan desuden downloade de generelle retningslinier for Special Olympics konceptet i word-format her.

 

Special Olympics Topsponsor

Det Faglige Hus

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Genveje

Superfodbold 2019

Følg os på facebook